Жасмин Паолини е новата шампионка на Дубай. Макар и имената

...
Жасмин Паолини е новата шампионка на Дубай. Макар и имената
Коментари Харесай

В истински трилър: Паолини надви Калинская и ознаменува първата си WTA-1000 титла!

Жасмин Паолини е новата шампионка на Дубай. Макар и имената на финалистките на втория WTA-1000 шампионат на да изглеждаха изцяло непредвидени, те ни предложиха същинско шоу, цялостно с обрати, като в последна сметка италианката победи Анна Калинская с 4:6, 7:5, 7:5. Така шампионката ще направи своя дебют в топ 15 в WTA ранглистата, а рускинята ще бъде в топ 25 за първи път в кариерата си.

Калинская придвижи мощната си форма от предните мачове и при започване на финалния, като още в самото начало тя завоюва подаване от началния удар на съперничката си, посредством който да си обезпечи преднина. Въпреки това, Паолини съумя да изравни резултата на 4:4. Точно тогава обаче четвъртфиналистката на Аустрелиън Оупън още веднъж подвигна темпото си на игра и по този начин поведе с 6:4.

По сходен метод стартира и втората част на дуела. С пробив още от първия гейм, нещата изглеждаха в интерес на рускинята, но след 3:3 функциите се размениха и съперничката й бе тази, която се намираше в печелившата позиция, от която се възползва по най-хубавия метод и изравни сетовете, печелейки втория със 7:5.

Третият сет изглеждаше, като повтаряне на първия, където везните бяха наклонени в интерес на Калинская. Тя съумя да завоюва две подавания от началния удар на Паолини, а съперничката й - едно, което обезпечи комфортна преднина на " екзекуторката " на Швьонтек и Гоф. При 5:3, когато сервираше за мача обаче стартира да губи темпото си на игра, за сметка на тази на италианката. Така Паолини завоюва идващите 4 гейма, посредством което победи с първата си купа на равнище WTA-1000 в кариерата си!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР