Жана Бергендорф е на крачка от голямата си мечта –

...
Жана Бергендорф е на крачка от голямата си мечта –
Коментари Харесай

Equinox остават заедно и след Евровизия! +Разкритие: MIA D от „Гласът на България“ пее зад кулисите, а Бергендорф само си отваря устата

Жана Бергендорф е на крачка от огромната си фантазия – да стане международна музикална звезда, видя HotArena.

След „ Евровизия ” тя остава да живее във Виена, ще записва албум с новата си група „ Екуинокс ” и най-вероятно ще направи шеметната кариера, която постоянно е желала. Всичко това обаче ще бъде построено върху неистина. На състезанието в Лисабон другояче надарената певица се изяви като най-обикновена буфосинхронистка , писа „ Уикенд “.

Най-характерните женски вокали в българското парче „ Кости ” – фолклорните претекстове в него, не се извършват от звездата в групата, а от беквокалистката , която стои зад кулисите, извивайки глас в национални напеви. В това по принцип няма нищо неправилно, още повече, че от Българска национална телевизия не крият, че към „ Екуинокс ” са добавили още една дама, която не се вижда на сцената, само че пък се чува и то по този начин, че дава цвят на цялото парче.

Лошото е, че до момента в който въпросната изпълнителка безусловно остава без душа, с цел да извади тоновете, които се желаят от нея, на сцената Жана отваря уста като риба на изсъхнало, сякаш че всичко излиза от нейното гърло. „ И какво стана в този момент? Жана Бергендорф към този момент е като певиците от соца – някой им пуска музиката, а те си отварят устата в такт ”, хихикат зложелатели. 

В началото се очаквало самата Бергендорф да извърши фолклорните претекстове. Оказало се обаче, че тя няма никакъв опит с българската национална музика и, каквото и да правела, не можела да се оправи със задачата. Затова се наложило да се търси авариен вид. Намерили го в лицето на към момента едва известната певица Мария Димова, представяща се с псевдонима Миа Ди . Тя направи мощно усещане в предходния сезон на „ Гласът на България ”, въпреки и да не стигна до финала.

За разлика от множеството си колежки, може да пее безусловно всички стилове, в това число и да рапира. Ето за какво продуцентът Борислав Миланов решил да я вземе, като обаче авансово направил ангажимента, че няма да я пусне на сцената. Това се налагало, с цел да не се провали концепцията, заложена в „ Екуинокс ” – групата да символизира петте детайла, от които съгласно митологията се състои святът. „ Ако и ти си на сцената, детайлите ще станат шест ”, била логиката на продуцента. 

Въпреки всичко младата певица приела предлагането му. Надявала се настоящето присъединяване в сянка да й даде късмет и за освен това в някоя от идващите години. Така стана да вземем за пример с Владимир Михайлов, който предходната година беше беквокал на Кристиан Костов , а в този момент е измежду звездите в „ Екуинокс ”. Представителят на Австрия – Сизър Самсън , също пя с Крис през 2017-а. Разликата обаче е, че Костов в никакъв случай не се е правел, че извършва тяхната част от вокалите, за разлика от своята колежка Жана, която натрупа точки освен от своя глас, само че и от гласа на Миа Ди .

Това придава горчив усет на другояче изключителното показване на българите в състезанието. Другата неприятна детайлност остава непознатото присъединяване в групата. Колкото и да се положителни двамата американци в нея, остава въпросът нямаше ли двама българи, които да изпеят солото? 

За всички почитатели на „ Екуинокс ” положителната вест е, че групата няма да се разпадне след „ Евровизия ”. Петимата реализатори остават дружно, чака се да имат още общи части, а най-вероятно и концертни изяви освен в България, само че и по света. Нищо чудно най-сетне да се сбъдне фантазията родината ни да се прочуе освен с оперните си реализатори и с фолклора, само че и със актуалната си музика. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР