Жан-Пол Гаро, член на Европейския парламент от крайнодясната френска Национална

...
Жан-Пол Гаро, член на Европейския парламент от крайнодясната френска Национална
Коментари Харесай

Спор за камамбер: френски гняв срещу плана на ЕС да забрани производителите на опаковки от дървени кутии, които твърдят, че ще повлияе на сиренето

Жан-Пол Гаро, член на Европейския парламент от крайнодясната френска Национална организация, сподели: „ Това е въпрос на здравия разсъдък. Не пипайте нашите камембери! "

Някои френски производители се опасяват, че езикът на предлагането ще значи сиренето - което носи името си от село в Нормандия и датира от 18 век - към този момент няма да бъдат затворени в дървени кутии.

„ Пластмасата загрява сиренето и трансформира продукта в дълготраен проект “, сподели един производител пред френската телевизия BFM TV.

Кутията опаковките съставляват 2000 работни места във Франция и 45 компании ще бъдат наранени, сподели пред TF1info Клер Лакроа, основен изпълнителен шеф на Lacroix Group, която създава 200 милиона кутии годишно.

Много хора стачкуваха против предлагането, наричайки го въпрос на национална горделивост за Франция.

Френският евродепутат Лорънс Сайе сподели: „ Нашите френски сирена са обичани по целия свят. Но кой може да си показа Камамбер или Мон д'Ор без дървената му лента? Опаковането им в пластмаса би било отклоняване във усета и околната среда.

„ Европа би трябвало да знае по какъв начин да пази околната среда, само че в никакъв случай в ущърб на характерните характерности на своите държави-членки “, добави тя.

Прочетете повече от Sky News:
Майка разказва „ призрачен сън “, откакто наследник измежду четирима младежи е открит мъртъв
Суверенитетът на Фолкландските острови не предстои на спор, предизвестява Обединеното кралство

Дори в случай че кутиите не са неразрешени според разпоредбите, те ще бъдат предмет на нови разпореждания за преработване и повторна приложимост, което може да ги направи скъпи.

Стефани Йон-Куртен, евродепутат от Нормандия, сподели, че дървените кутии, употребявани за пакетиране на сирена като Камембер няма специфична верига за преработване, тъй като би било прекомерно скъпо.

Тя е част от центристката група Renew Europe в Народното събрание, която внесе изменение за изключване на дървените опаковки от препоръчаните разпореждания за преработване. < /p>

Виргиниус Синкевичус, европейски комисар по околната среда, сподели във вторник, че Европейски Съюз ще се увери, че профилираните за сурово мляко непромишлени камембери - тези, които имат следено название за генезис - ще бъдат освободени от всякакво контролиране. < /p>

Гласуването в сряда ще включва такова изключение.

„ Наистина в Европейски Съюз избрани опаковки за храни, направени от дърво, текстил, керамика, се пускат на пазара в доста дребни количества, и доста от тях са предпазени от законодателството за качеството на храните “, сподели той.

„ Такива опаковки може да имат компликации да бъдат рециклирани в мащаб и са отворени за съответни изключения. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР