Жан-Клод Юнкер нарече Урсула фон дер Лайен истински европеец, информират

...
Жан-Клод Юнкер нарече Урсула фон дер Лайен истински европеец, информират
Коментари Харесай

Юнкер подкрепи Лайен за председател на ЕК

Жан-Клод Юнкер назова Урсула фон дер Лайен " същински европеец ", осведомят медии.

След среща с немския боен министър, ръководителят на Европейската комисия написа в " Туитър ", че е " очарован " и че я приветства " с отворени прегръдки ". Юнкер пожела триумф на Лайен в Европейския парламент, който през този месец ще гласоподава кандидатурата й.

Ние сме на едно и също мнение що се отнася до ползите на блока, добави той.

Лайен ще се срещне и с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, който разгласи по-рано пред европарламента, че за първи път е реализирано тъждество на половете.

Припомняме, след тежки тридневни договаряния евролидерите взеха изненадващи решения. Те предложиха за началник на Европейска комисия немския боен министър Урсула фон дер Лайен. За ръководител на Европейския съвет е номиниран белгийският министър председател Шарл Мишел, за началник на Европейската централна банка - Кристин Лагард, а за началник на Европейски Съюз за външната политика е номиниран испанският външен министър Жозеп Борел.

Вчера италианският евродепутат социалист Давид-Мария Сасоли беше определен за нов ръководител на Европейския парламент, откакто Сергей Станишев се отхвърли.

Така е нарушен географският баланс, защото всички кандидатури са от Западна Европа и няма нито една от Източна Европа. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР