Жан-Клод Юнкер и Доналд Тръмп изпратили поздравления до Владимир Путин

...
Жан-Клод Юнкер и Доналд Тръмп изпратили поздравления до Владимир Путин
Коментари Харесай

Guardian: Европа трябва да си обединява усилията за противодействие на Русия

Жан-Клод Юнкер и Доналд Тръмп изпратили поздравления до Владимир Путин с поздравления по случай успеха на изборите. Тези поздравления са срамни, написа представителят на Европарламента по английския брекзит Ги Верхофстат в Guardian в обявата си „ Europe needs a collective defence strategy to counter Russia ”. Причината е, че нито Юнкер, нито Тръмп не загатнали в посланията си отравянето на Скрипал и не изразили угриженост във връзка „ легитимността на по този начин наречените избори ”, извършени в Русия.

Според политика, Западът прекомерно постоянно демонстрира бездейност, когато „ съветската мечка тормози демократични демократи, подкопава политически системи, прави хакерски офанзиви, а също по този начин се пробва да завлече европейски страни обратно в насилственото и раздробено минало”. Според Ги Верхофстат, Западът би трябвало да даде сериозен групов европейски отговор, който би могъл да се преглежда като част от новата тактика на Евросъюза във връзка с РФ.

Европа би трябвало да вкара наказания в отговор на случая с отравянето на Скрипал, както и да стартира всеобхватно следствие на степента на въздействие на Русия върху европейските демокрации, стопански системи и политически системи.

„ Новата тактика може да бъде основана въз основа на логиката на Хелзинкския развой от 1970-те години. В подмяна на Минските съглашения, съблюдаване на интернационалното право, а също и напредъка във връзка с провеждането на свободни и почтени избори и почитание на правата на индивида вътре в Русия, Европейски Съюз може освен да смъкна икономическите наказания, само че и последователно да задълбочи политическото и икономическото сътрудничество” – написа Верхофстат.

„ Аз се надявам, че по-младото потомство от сегашните европейски водачи ще имат задоволително храброст и ще поддържат основаването на интегрирана европейска защита. Мнозина не желаят да признаят тази истина, обаче действителността е такава, че Кремъл още веднъж води война с нашите демократични демократи. Ако ние не отговорим благодарение на дълготрайна тактика, Путин ще се усеща още по-уверено” – обобщава европейският политик.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР