Жълто предупреждение за вятър и дъжд е в сила за

...
Жълто предупреждение за вятър и дъжд е в сила за
Коментари Харесай

Буря Деби: Предупреждения за метеорологичните условия в Обединеното кралство и Ирландия са издадени на фона на опасения от наводнения

Жълто предизвестие за вятър и дъжд е в действие за цялата страна за понеделник, като Met Eireann предизвестява, че ще бъде „ доста прохладно или бурно “ измежду мощни дъжд и вероятни гръмотевични стихии и градушка.

Предупреждението влиза в действие от среднощ и завършва в 15:00 ч. в понеделник, 13 ноември.

По-сериозно предизвестие за оранжев вятър е в действие за 16 ирландски окръга и обгръща интервала сред 2 часа сутринта и обяд в понеделник.

Met Eireann също издаде алено предизвестие тъкмо край крайбрежията на окръзите Клеър, Лимерик и Кери преди „ гневни “ ветрове със мощ 11 на стихия – единствено една степен под ураганната мощ. Това обгръща 2 сутринта до 5 сутринта в понеделник.

Каква е прогнозата за времето във вашия регион?

Изображение: Мет Eireann's предизвестие за стихия Деби в понеделник

Оранжево предизвестие е в действие от 1 сутринта до 5 следобяд за Ирландско море, където югозападните ветрове ще доближат мощ на стихия 10.

Междувременно метеорологичната работа издаде жълто предизвестие за вятър и дъжд за цяла Северна Ирландия за понеделник, уведомявайки, че бурята Деби може да аргументи пътувания разстройства, както и наводнения на домове и предприятия.

Те също по този начин приканват хората да внимават за вероятни бързо течащи или дълбоки наводнения и летящи парчета, които могат да причинят заплаха за живота. Бурята може също да аргументи спиране на електрозахранването.

Предупреждението за времето за Северна Ирландия влиза в действие в 3 сутринта в понеделник и завършва в 14:00.

Изображение: Метеорологичните предизвестия за времето в Обединеното кралство се простират в цяла Северна Ирландия, Англия, Шотландия и Уелс

Жълти предизвестия за дъжд и вятър също са издадени за северна Англия, Мидландс, Северен Уелс и североизточна Шотландия.

Пристигането на бурята Деби идва след елементи от Ирландия и Обединеното кралство бяха опустошени от наводнения по време на предходните стихии, Бабет и Сиаран.

Още от Sky News:
Кинг води работа за Деня на възпоменанието в Кенотаф
Мет моли за помощ при идентифицирането на протестиращите с плакати за „ закононарушения от ненавист “

Изображение: Хора в Нюри, Северна Ирландия, придвижващи се из града с лодка по време на бурята Киаран

Чупещата връх стихия Киаран удари Нормандските острови с ураганни пориви от 104 благи в час единствено преди седмици, заради което полетите до тях бяха анулирани.

Райони на Ирландия и Англия също претърпяха вреди, като 10 000 домове в Корнуол останаха без електричество, до момента в който стотици учебни заведения бяха принудени да затворят.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР