Жълто-черни фенове се събират пред стадиона в деня на двубоя

...
Жълто-черни фенове се събират пред стадиона в деня на двубоя
Коментари Харесай

Ботев призова БФС да допуснe зрители на мача с Берое

" Жълто-черни " почитатели се събират пред стадиона в деня на дуела
Ръководството на " Ботев " (Пд) призова  БФС да допусне фенове на домакинския мач с " Берое " в събота на Колежа.

Повод за настояването беше решението на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз накаже " жълто-черните " да одобряват заралии на празен стадион. Причината е, че почитатели на " канарчетата " удариха с предмет старши треньора на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро в срещата сред двата отбора на 22 септември на стадион " Христо Ботев ". Заради нарушавания на реда от ентусиастите " жълто-черниият " клуб бе санкциониран със 17 300 лв..

Днес шефовете на " Ботев " (Пд) излязоха със специфична декларация.

Ето какво гласи тя:

Уважаеми фенове на футболната игра,

Във връзка с наложеното на клуба ни наказване, а точно мач без аудитория в идната на 30.09.2023 година в Пловдив футболна среща с тима на „ Берое “ Стара Загора, заявяваме следното:

1. Инцидентът с треньора на гостуващия тим на срещата сред „ Ботев “ и ЦСКА би трябвало да бъде адресиран към съответен човек, само че не и към цялата аудитория. Не сме съгласни с това хилядите последователи на клуба да страдат поради индивидуален прочувствен изблик на дадена персона. Разбира се, управлението на ПФК " Ботев " Пловдив застава изрично против сходни прояви, които не кореспондират със спортсменството и европейското държание на нашите последователи, потвърдили го неведнъж от откриването на актуализирания стадион „ Христо Ботев “ до през днешния ден. Както доста добре знаете, в домакинските браншове липсват железни заграждения, мрежи и сходни принадлежности, присъщи за морално остарелите спортни уреди в страната, а публиката е безусловно до самия терен. До този миг тя демонстрира извънредно културно и съответно държание, като доказателство за това е и фактът, че органите на реда не стоят пред трибуните, защото това не се постанова.

2. Убедени сме, че битката против сходни прояви, случвали се в голям брой футболни срещи през годините, при надалеч по-голяма заплаха за здравето на футболисти, треньори и длъжностни лица, би трябвало да бъде водена в името на футбола, а не в ущърб на тези, поради които същият съществува.

3. Що се отнася до паричната санкция, наложена като разследване от запалените факли и фойерверки от нашите най-страстни последователи, то, въпреки и да я считаме за пресилена, одобряваме наложеното наказване.

Уважаеми дами и господа в БФС,

Футболът е за почитателите и те не би трябвало да страдат от дейностите на избран човек.

Вярваме, че ще измененията наложеното наказване по този начин, че хилядите пловдивчани, подкрепящи цивилизовано „ Ботев “, да не се усещат отговорни за нещо, което не са направили.

В умозаключение бихме желали да призовем виновните за развиването на футбола в България длъжностни лица да преразгледат взетото решение, като разрешат на последователите на „ Ботев “ и „ Берое “ да се насладят на следващия епизод от „ Битката за Тракия “.

С почитание,
Ръководството на ПФК " Ботев " Пловдив.

В обществените мрежи пък " жълто-черни " почитатели приканиха всички, които обичат " Ботев " (Пд) да се съберат пред стадиона на мача с " Берое " и по този начин да показват несъгласието с наложеното на клуба наказване. Те незабавно бяха подкрепени от стотици последователи на отбора, които се заканиха, че ще отидат на Колежа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР