Жълтите жилетки се готвят да отбележат годишнина от началото на

...
Жълтите жилетки се готвят да отбележат годишнина от началото на
Коментари Харесай

Протест на жълтите жилетки

Жълтите жилетки се готвят да отбележат годишнина от началото на митингите.

Традиционният ден за демонстрациите им е събота по улиците на Париж и на по-големите градове, се чакат хиляди стачкуващи.

Мерките за сигурност във френската столица са засилени. Предполага се, че в шествията се ще се включат хора с извънредно десни и ултра леви убеждения, допустимо е да се стигне до безредици. От локалната полиция и жандармерия твърдят, че са взети всички нужни ограничения. Годишнината от началото на протестното придвижване, което упорства за икономическа правдивост във Франция е на следващия ден.

На 17 ноември предходната година в демонстрациите с искане за по-високи заплати и по-добър живот се включиха близо 300 000 души. Повечето носеха сигнално жълти жилетки, от където пристигна и името им.
Албер Ожиен, социолог и откривател: Това са придвижвания, които бележат обществото - това не може да се отхвърли. Виждаме по какъв начин призракът на жълтите жилетки преследва държавното управление - макар, че по улиците няма стачкуващи - властта се опасява, че митингите ще се възобновят. Очевидно, е че това оставя дълбока диря.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР