Жълтъкът действа на косата като естествен емулгатор, като ефективно свързва

...
Жълтъкът действа на косата като естествен емулгатор, като ефективно свързва
Коментари Харесай

6 домашни маски за коса с яйце

Жълтъкът работи на косата като натурален емулгатор, като дейно свързва добавените съставки, което води до гладка текстура на маската. В резултат на това евтино получавате ефикасен метод за грижа за развалени, сухи, чупливи и матови кичури. В взаимозависимост от това какви съставки добавите към главния вид на маската, можете да постигнете друг резултат на грижа. На базата на яйца можете сполучливо да създавате балсами с навлажняване, срещу пърхот, увеличение на растежа на косата и попречване на несъразмерен косопад.
Прочетете още
1. Домашна маска за коса с яйце и мед
Имате ли повредена и чуплива коса? Добавянето на мед към яйчената маска ще подхрани и регенерира вашите коси. Рецептата е елементарна – изсипете 1/2 супена лъжица мед и 1 супена лъжица зехтин в яйцето. Ако желаете мощна регенерация на косата, си коства да добавите 1/2 зряло, намачкано авокадо. Подобно на други „ маски за коса “, разновидността с мед също би трябвало да престои към 20-30 минути. Не забравяйте, че маската с яйца може да се разтече, тъй че е най-добре да носите нещо, което можете да изцапате без страдание. По предпочитание може да сложите шапка за баня на главата си – това е задоволително да задържите маската върху косата си за към 15-20 минути.

2. Домашна маска за коса с яйце и рициново масло
Това е идеалната рецепта за маска за изтощена коса. Всичко, което би трябвало да извършите, е да добавите няколко капки рициново масло към 1-2 разрушени яйца. След като нанесете сместа на косата си, сложете шапка за баня за към 20-30 минути и изплакнете с хладка вода и шампоан. Рициновото масло освен укрепва косата и й придава искра, само че и форсира растежа и усъвършенства цялостното й положение. Има и потъмняващи свойства, заради което се предлага в ежедневната грижа за веждите и миглите. Ако желаеме да балансираме потъмняващите свойства на рициновото масло върху косата си, можете да добавите няколко капки лимон към „ домашната примес “, която има изсветляващ резултат.

Забележка : хората със изсъхнал скалп не би трябвало да употребяват тази маска – рициновото масло може в допълнение да я изсуши.

3. Домашна маска за коса с яйце и лимон
Маската с яйце и лимон ще бъде идеална за мазна коса. Все отново би трябвало да се заобикаля, в случай че краищата на косата ни са сухи. За да приготвите тази маска, прибавете 1 супена лъжица прясно изцеден сок към 2 яйца и разбъркайте. Получената примес би трябвало да се разнесе върху косата и да се изчака 20-30 минути, след което да се изплакне.

4. Домашна маска с яйце и банан за суха коса
Сухата коса е проблем за доста дами. Ако желаете да се справите с него вкъщи, прибавете към 2 яйца, 1 узрял банан и 1/2 чаша прясно мляко. Нанесете сместа върху суха коса и я увийте с забрадка или сложете шапка за баня. След 15-20 минути измийте косата си със студена вода и по-късно с шампоан. Накрая можете да нанесете еликсир за коса.

5. Домашна маска за коса с яйце срещу косопад
Основният вид на маската или разновидността с добавка на авокадо ще бъде най-хубавият. „ Плодовете с маслени плодове “ са източник освен на мононенаситени мастни киселини (омега-9), само че също по този начин съдържа витамини (A, C, E, B1, B2, B3, B5, B6) и минерали (калий, магнезий, желязо, цинк, фосфор). Което го прави съвършен за грижа за кожата и косата – усъвършенства външния тип и структурата на вашите коси и форсира растежа им. Приготвянето на домашна маска за коса против косопад е доста просто. Плодовете би трябвало да бъдат обелени, намачкани с вилица и смесени с яйцето. Ако маската е прекомерно гъста, можете да добавите 1-2 супени лъжици вода към нея. Както и при другите домашни маски за коса, след 20-30 минути би трябвало да се отмие с хладка вода и по-късно да се измие с шампоан.

6. Домашна маска за коса с яйце и кисело мляко
Натуралното кисело мляко съдържа от 0,7 до 1,1 % млечна киселина, протеини, калций, цинк, калий и магнезий. Също по този начин е източник на витамини от група В (В1, В2, В6 и В12 ). Това овлажнява, укрепва и изглажда косъма. Прави прическата ви мека и пухкава. Съставките на маската, а точно 1 яйце и 2 супени лъжици кисело мляко, сигурно ще се намерят в хладилника. Смесете всичко, разбийте добре, нанесете на косата за 20-30 минути, може да сложите шапка за баня и измийте с хладка вода.

Забележка: Можете също да нанесете маската и на лицето си – в случай че се употребява постоянно, тя ще накара кожата ви да възвърне своята сбитост, да усъвършенства еластичността си и да стане по-устойчива на времето.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР