Жълт код заради очаквани поройни дъждове е обявен в областите

...
Жълт код заради очаквани поройни дъждове е обявен в областите
Коментари Харесай

Тази нощ над Централна България може да е страшно - идат потоп и градушки

Жълт код поради предстоящи поройни дъждове е разгласен в областите Търговище, Велико Търново, Габрово и Стара Загора, сочи информация на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. Мярката беше оповестена този следобяд.

До среднощ ще има краткотрайни, само че интензивни превалявания с количества сред 15 и 25 л/кв.м, предизвестяват синоптиците.
 времето кодове

Заради прогнозите за значителни превалявания и гръмотевици в четвъртък - 27 юли, оранжев код е разгласен за осем области в Централна България. Предупреждението е в действие за областите Русе, Търговище, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Хасково, Кърджали и Смолян.

През нощта против четвъртък и в четвъртък в тези региони ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици. В тези региони ще има условия и за градушки. А предстоящите сумарни количества дъжд са сред 35 и 50 л/кв.м, в планинските региони от региона - и повече.
За областите Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Разград, Сливен, Ямбол и Бургас е разгласен жълт код. Очакваните количества дъжд за тези области са сред 15 и 30 л/кв.м, а в обособени региони - и повече.

През деня оптималните температури ще са сред 22 и 27 градуса. През нощта против петък преваляванията, основно в Източна България, ще продължат.

Какво ще е времето по дни и часове към този момент може да видите в най-новата графа на БЛИЦ, в която ще ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР