Жълт код за силен вятър в седем области за днес.

...
Жълт код за силен вятър в седем области за днес.
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър в седем области, но в петък ни очаква затопляне

Жълт код за мощен вятър в седем области за през днешния ден. Това са Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе. Ще духа мощен северозападен вятър и тук-там поривите му ще бъдат сред 20- 24 метра в секунда. В градовете Пловдив и Пазарджик също остава висок рискът от рисков вятър.

Денят започва с минимални температури в страната от минус 3 до 8 градуса - в северозападните региони и в Добруджа до минус 4 градуса. Сутринта ще бъде студено. През деня ще бъде хладно с раздрана облачност над източните региони, до момента в който на запад ще има повече слънце. По високите западни полета има условия за слани. Това предвижда синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Следобед от запад ще се заоблачи. Вятърът ще бъде сдържан от северозапад, само че по-късно ще отслабне до 32 километра в час. Максималните температури ще са от 5 до 13 градуса, а по Черноморското крайбрежие - до 10.

Разкъсана ще бъде облачността над планините. Вятърът по високите елементи - над 2200 метра, ще бъде мощен от северозапад със скорост до 70 километра в час. Максимални температури на над 2500 метра височина ще са към минус 15 градуса, а на 1500 метра - до минус 7.

От петък сензитивно ще се покачат температурите. Следобед за малко ще превали. В събота се чака да премине хладна вълна от запад с превалявания и слаби гръмотевични стихии. В сряда над страната ще продължава да бъде все по този начин прохладно най-вече в Северна България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР