Жълт код за силен вятър и валежи от дъжд е

...
Жълт код за силен вятър и валежи от дъжд е
Коментари Харесай

Жълт код за вятър и валежи за Югоизточна България

Жълт код за мощен вятър и превалявания от дъжд е в действие за четири области на страната за през днешния ден, съгласно прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките. Жълтият код е в действие за областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. В тези региони ще има обилни превалявания от дъжд, които може да доближат сумарно за денононщието 20-25 л/кв.м. В утринните часове ще продължи да духа мощен южен вятър с пулсации до 24-25 м/сек, с наклонност към намаляване.
В останалата част от страната кодът е зелен и се чака вятърът последователно да стопира и времето да стане по-стабилно. Валежите от дъжд ще стартират да стопират, първо от северозапад.. Ще духа до сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен, запад-северозападен вятър с който ще продължи да нахлува леден въздух. Преди обяд в Югоизточна България към момента вятърът ще е мощен от юг-югозапад.
Силният вятър през вчерашния ден нанесе съществени провали в Северозападна България и в София. В столицата имаше десетки сигнали за паднали клони, дървета, билбордове, изкъртени изолации, Отнесен бе покривът на " дребния ЦУМ " на столичната улица " Пиротска ".
Най-тежко обаче беше в региона на Враца. Имаше обърнати коли по пътя за Мездра. 20 хиляди клиенти останаха без ток в Западна България.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР