Жълт код за силен в цялата страна е обявен за

...
Жълт код за силен в цялата страна е обявен за
Коментари Харесай

Времето: Жълт код за силен вятър в цялата страна, идва студ

Жълт код за мощен в цялата страна е разгласен за през днешния ден. С него нахлува леден фронт, с който ще стартира и сензитивно захлаждане. Очакваните пориви напразно са за над 15-20 метра в секунда. Посоката му е северозападна, което в допълнение ще усили самостоятелното чувство за мраз. 

Облачността ще е забележителна. Застудяването ще се усети първо в Западна България, където още преди обяд вятърът ще се ориентира от северозапад. В Източна България през по-голямата част от деня ще продължи да духа югозападен вятър, ще е сдържан до мощен, като по здрач и там ще се ориентира от северозапад.

От запад на изток ще превалява дъжд, а вечерта, с понижението на температурите, дъждът по високите полета на Западна България ще минава в сняг, само че бързо по-късно ще стопира. Не се чака да се образува снежна завивка.

В планините облачността ще е забележителна с превалявания от дъжд, над 1600 метра – от сняг. Ще духа мощен до плевел югозападен вятър, след обяд в масивите от Западна България ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра – минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър, вечерта ще се ориентира от северозапад. Максимални температури на въздуха сред 12° и 16°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 29 мин. и залязва в 17 ч. и 53 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 24 минути.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР