Жълт код за потенциално опасно време и много ниски температури

...
Жълт код за потенциално опасно време и много ниски температури
Коментари Харесай

Опасно ниски температури утре, жълт код в 13 области

Жълт код за евентуално рисково време и доста ниски температури е разгласен за 13 области в петък, 11 януари. Най-студено ще бъде в София област, София град, Перник, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Силистра и Добрич.

В тези региони се чакат минимални температури от -14 до -9 градуса. Максималните температури ще са сред минус 1° и 4°, в София - към минус 1°, показват от Националния институт по метеорология и хидрология.

Облачността ще понижава до най-вече слънчево. По-значителна ще се задържи над Източна България и там на обособени места ще прехвърча сняг.

Ще продължи да духа слаб до сдържан северозападен вятър, който в източните региони последователно ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлува леден въздух.

Над Черноморието облачността ще е забележителна. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток и с него ще нахлува леден въздух. Максималните температури ще са 2°-4°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над масивите от Западна България ще доминира слънчево време, до момента в който над източните облачността ще е забележителна. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Ще е студено с оптималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 3°, на 2000 метра - към минус 9°.

През почивните дни времето ще бъде най-вече слънчево, вятърът ще е до сдържан от запад-северозапад. В събота ще е студено с минимални температури сред минус 10° и минус 5° и оптимални - сред минус 3° и 2°. В неделя ще стартира стопляне.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР