Жълт код за потенциално опасно време е обявен на страницата

...
Жълт код за потенциално опасно време е обявен на страницата
Коментари Харесай

Жълт код за дъжд в 7 области на Северна България, температурите леко се понижават

Жълт код за евентуално рисково време е разгласен на страницата на Националния институт по хидро-метеорология за 26 юни, понеделник, за 7 области в Северна България - Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Търговище и Разград.

На тези места се чакат превалявания до 20-30 mm, локално до 40-50 mm, както и гръмотевични стихии през нощта.



Снимка: Национален институт по метеорология и хидрология

През идващото денонощие въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще продължи да се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, на повече места в следобедните часове. Ще има и градушки. Вятърът ще бъде слаб до сдържан от запад-северозапад, в Източна България от север-североизток. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще бъдат най-вече сред 24° и 29°, в София - към 24°.

В планините облачността ще бъде най-вече забележителна и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 18°, на 2000 метра - към 11°.

Над Черноморието облачността ще бъде най-вече забележителна и на доста места ще има превалявания и гръмотевици. Вечерта от север облачността ще стартира да понижава. Ще духа до сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР