Жълт код за поледица в Северна България. Атмосферното налягане е

...
Жълт код за поледица в Северна България. Атмосферното налягане е
Коментари Харесай

Жълт код за поледица в Северна България

Жълт код за поледица в Северна България. Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за март - ще стартира да се покачва.

Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Днес ще бъде облачно и на доста места ще вали дъжд, който с нахлуването на леден въздух от север, още преди обяд в Северна България ще минава в сняг. Ще духа слаб, в Дунавската низина и източните региони - до сдържан североизточен вятър. В утринните часове в Северна България още веднъж ще има условия за поледици . Максималните температури ще са от минус 1-0° в североизточните, до 15-16° в крайните югозападни региони.

Над планините ще бъде най-вече облачно и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, над 1700 метра - от сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към минус 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно. Около обяд ще стартират валежи от дъжд, които по-късно денем, с понижението на температурите , в северните региони ще се примесват със сняг. Максималните температури ще са 4°-7°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

На 04.03.2018 слънцето ще изгрее в 06:58 часа и ще залезе в 18:20 часа. Продължителност на деня 11:22 часа.

На 04.03.2018 луната ще изгрее в 21:11 часа и ще залезе в 08:28 часа. Осветеност на диска в 0h UT 95 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР