Жълт код за почти цяла България е обявен за днес

...
Жълт код за почти цяла България е обявен за днес
Коментари Харесай

Времето пак полудя! Скоро няма да става нито за море, нито за планина!

" Жълт " код за съвсем цяла България е разгласен за през днешния ден поради мощен запад-северозападен вятър и интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Изключения вършат само областите София, София-област, Перник, Кюстендил и Благоевград. С прекосяването на студения атмосферен фронт, налягането ще се увеличи и ще бъде по-високо от междинното за месеца.

Днес основно в източните и южните региони ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична активност, само че от северозапад облачността ще се раздира и понижава. През деня ще е прохладно, само че по здрач северозападният вятър ще стартира да отслабва. Ще е сензитивно по-хладно, с преобладаващи оптимални температури сред 20° и 25°. 

Над планините ще доминира облачно време. Краткотрайни превалявания ще има тук-там, основно в планините в Източна България и Рило-Родопската област. В крайните южни планински региони преваляванията ще са по-интензивни. След обяд над Западна Стара планина облачността ще се раздра и намалее. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра – към 7°.

Над Черноморието ще е най-вече облачно, с валежи от дъжд. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър, с който температурите ще се намаляват и оптималните ще са 20-23°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР