Жълт код за опасно време с ниски температури е обявен

...
Жълт код за опасно време с ниски температури е обявен
Коментари Харесай

Пътищата в страната са почистени но все още има села без ток

Жълт код за рисково време с ниски температури е разгласен за по-голямата част от страната

Жълт код за рисково време с ниски температури е разгласен за по-голямата част от страната. В Югоизточна България и по Черноморието има предизвестие за мощен вятър, съобщи БНР. " Към момента всички автомагистрали и първокласни пътища са отворени за придвижване. Причина за терзание няма ", сподели в предаването " Преди всички " Денислав Пейчев, дежурен в ситуационния център на Агенция " Пътна инфраструктура ". От организацията не чакат съществени проблеми денем: " Всички машини по снегопочистване работят. Републиканските пътища са обработени. По тях може да се пътува деликатно, при зимни условия ", сподели Пейчев и добави, че все още няма места, за които се предлага да се заобикалят.

В цяла София улиците са обработени със смеси против замръзване. Над 140 снегопочистващи машини са на терен. Обработват се трасетата на публичния превоз, съществени улици в кварталите, стръмни сектори и мостове и отчасти вътрешноквартални улици, оповестяват от Столична община. На Витоша е осъществено опесъчаване и снегопочистване. Всички линии на публичния превоз се движат по нормалните си направления. Аварийни екипи са реагирали на 4 сигнала за паднали на пътното платно клони на дървета.
През нощта във всички региони на Столичната община са направени обработки със смеси против замръзване. Извършват се обработки в южни региони като Младост, Изток, Витоша. Всички линии на публичния превоз се движат по нормалните си направления, оповестиха от общината.

Между 10 и 15 см сняг натрупа по проходите в Смолянска област. Според данни на Областното пътно ръководство, пътищата на републиканската мрежа са почистени и обработени с пясък и сол.

В Шуменско, пет села са без ток, няма затворени пътища в региона и в област Русе, няма проблем с придвижването по Дунав мост след вчерашните усложнения поради снеговалежа.

В Добрич и региона се чака мощен североизточен вятър, в откритите полета ще докара до струпване на преспи. Минути преди 7 ч. е подаден сигнал за закъсал микробус до село Сенокос, тръгнал да транспортира пациент за хемодиализа.

Все още няма ток в някои села в Монтанско, работи се по премахване на казуса.

В област Враца е разгласен сигнален код за предстоящи ниски температури, преодолени са проблемите с електроснабдяването на селища в общините Враца и Роман.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР