Жълт код за опасно време е обявен за Пловдив и

...
Жълт код за опасно време е обявен за Пловдив и
Коментари Харесай

Опасни бури и порои в Пловдив утре, в три области е обявен оранжев код

Жълт код за рисково време е разгласен за Пловдив и съвсем цялата страна за понеделник. Очакват се интензивни превалявания, а температурите ще паднат с близо 10 градуса. За три области – Плевен, Ловеч и Велико Търново предизвестието е с оранжев цвят.
Прочетете още
 Облачността ще е по-често забележителна, купеста и купесто-дъждовна. В доста региони ще има краткотрайни превалявания, гръмотевици и краткотрайно увеличаване на вятъра; тук-там явленията ще са интензивни, има условия за градушки. След обяд вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е до сдържан, към вечерта в източната половина на страната - краткотрайно мощен. Дневните температури ще се намалят, повече в Западна България - оптималните там ще са 20°-22°, по високите полета под 20°; в югоизточните региони към момента ще доближават 27°-28°, в София - към 19°.

В планините облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. След обяд вятърът ще се ориентира от североизток, ще е сдържан, краткотрайно мощен. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра - към 9°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има краткотрайни, в изолирани региони - краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа до сдържан, по-късно след обяд и вечерта - мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 25°-26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще се усилва и вечерта ще бъде 3-4 бала.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР