Жълт код за опасно време е обявен за 11 области

...
Жълт код за опасно време е обявен за 11 области
Коментари Харесай

Жълт код за опасно време е обявен за половин България утре

Жълт код за рисково време е разгласен за 11 области за на следващия ден. Предупреждението е за мощен вятър със скорост 20-24 m/s., излиза наяве от информация на страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Областите са: София-град, София-област, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

През нощта облачността ще се раздра и ще намалее. В утринните часове тук-там в низините и котловините ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла. Ще духа слаб югозападен вятър. Минималните температури ще са сред 11° и 16°, в София - към 12°. Утре облачността ще е раздрана, най-вече висока, вечерта над северозападните региони ще се усили и вплътни. През нощта против събота тук-там там ще има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще е до сдържан, северно от планините и в Югоизточна България краткотрайно мощен, стремителен от юг-югозапад. С него дневните температури още веднъж ще се покачат и оптималните ще са сред 23° и 28°, в София - към 24°.

Над планините облачността ще е променлива. Ще духа сдържан, по високите елементи - мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра - към 11°.

По Черноморието ще доминира слънчево време. В утринните часове тук-там ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Ще духа сдържан, по южното крайбрежие краткотрайно до мощен югозападен вятър. Максималните температури ще са 23°-25°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР