Жълт код за опасно високи температури обявиха от Националния институт

...
Жълт код за опасно високи температури обявиха от Националния институт
Коментари Харесай

Жегата се завръща с жълт код за почти цялата страна

Жълт код за рисково високи температури оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология за територията на цели 22 области в страната за понеделник.

Извън зоната на предизвестие остават само областите София, Перник, Кюстендил и Смолян . В останалата част на страната се чака да бъде доста горещо с температури до 35 градуса. По-хладно ще бъде по крайбрежието, където живакът в термометъра ще се движи сред 29 и 34 градуса .

Прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология сочи още, че над планините ще е най-вече слънчево. След обяд ще има купеста облачност и единствено на изолирани места в Западна България ще има временен дъжд. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър . Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 27°, на 2000 метра – към 19°.

Синоптиците предвиждат, че над Черноморието ще бъде слънчево . Ще духа до сдържан, в южните региони – краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 29° и 34°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще отслабне и ще е 2-3 бала .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР