Жълт код за очаквани значителни валежи от дъжд е обявен

...
Жълт код за очаквани значителни валежи от дъжд е обявен
Коментари Харесай

Жълт код за валежи в областите Хасково и Кърджали

Жълт код за предстоящи обилни превалявания от дъжд е разгласен за през днешния ден в областите Хасково и Кърджали от Национален институт по метеорология и хидрология.

Прогнозираните количества са сред 20 и 35 mm, на обособени места в планинските региони и повече. Предупреждението е в действие за 18 области на страната.

В област Хасково жълтият код важи за общините Свиленград, Ивайловград, Тополовград, Любимец и Маджарово с прогноза за интензивни превалявания до 30 mm за 6 часа и 20-35 mm за 24 часа.

В област Кърджали жълтият код е за общините Крумовград, Кирково и Момчилград със същите количествени прогнози за интензивни превалявания от дъжд.

На доста места в страната през днешния ден ще има превалявания от дъжд, само че последователно от запад ще стопират, а облачността ще се раздира и понижава. За областите Хасково и Кърджали предстоящите температури са сред 8 и 15 градуса, съгласно синоптичната прогноза. През идващите дни до края на седмицата ще става студено, като през уикенда се чакат и първите за сезона негативни температури по данни на Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР