Жълт код за обилни валежи в шест области на странатаДнес

...
Жълт код за обилни валежи в шест области на странатаДнес
Коментари Харесай

Облачно и дъждовно време, температурите се понижават

Жълт код за значителни превалявания в шест области на страната

Днес ще е най-вече облачно. Преди обяд единствено на обособени места ще превали едва. Около и след пладне от юг преваляванията ще се засилват и до края на денонощието ще обзет съвсем цялата страна, а тук-там в Рило-Родопската област ще са обилни. Ще духа слаб до сдържан изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са от 4°-5° в североизточните до 15°-16° в крайните югозападни региони, в София - към 12°.

Това заяви дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология Мартин Славчев, представен от организация.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието ще е най-вече облачно. Валежи от дъжд ще има основно сутринта, вечерта и през нощта против сряда. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 5° и 9°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е най-вече облачно, основно в следобедните часове с превалявания от сняг, на височина под 1500 метра - от дъжд. Ще духа до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 0°.

Жълт код за значителни превалявания в шест области на страната

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) разгласи жълт сигнален код за обилни превалявания от дъжд. Кодът е в действие за шест области на страната.

Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Областите с жълт код за обилни превалявания са:

Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР