Жълт код за обилни валежи е в сила за 12

...
Жълт код за обилни валежи е в сила за 12
Коментари Харесай

Обилни валежи в 12 области, ще духа и силен вятър


Жълт код за значителни превалявания е в действие за 12 области, а в други 4 ще духа мощен вятър. Това сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Жълт код за значителни превалявания е в действие за областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Добрич, Търговище, Шумен, Силистра, Разград и Русе.

В тези области през идващото денонощие се чакат превалявания с количества до 15-20 л/кв.м. В комбиниране с изобилните превалявания през последните дни и преовлажнената земна повърхнина, плануваните количества в областите Бургас и Ямбол би трябвало да се наблюдават с нараснало внимание.

Жълт код за мощен вятър е разгласен в областите Благоевград, Видин, Враца и Монтана. В област Благоевград по долината на Струма ще духа мощен северен вятър с пориви до 20 м/сек. В останалите три области ще духа мощен северозападен вятър с пориви до 20-22 м/сек.

Ще се усили вятърът от северозапад-север. Ще е сдържан, в Дунавската низина и по долината на Струма - краткотрайно мощен. След обяд над северозападните региони облачността ще се раздра. Минимални температури сред 5° и 10°, по Черноморието до 12°, оптимални сред 10° и 15°. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР