Жълт код за ниски температури е в сила за 18

...
Жълт код за ниски температури е в сила за 18
Коментари Харесай

Студ с минусови температури и жълт код в 18 области, ще има и снежец

 Жълт код за ниски температури е в действие за 18 области в страната за 16 декември. Това сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Жълтият код значи, че времето е евентуално рисково.

Предупреждението за ниски температури важи за областите София-град, София-област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян. В тези области на 16 януари времето ще бъде студено, с негативни дневни температури.

През деня тук-там ще превалява слаб сняг. В Западна и Централна България ще духа слаб до сдържан северозападен, в Източна - северен вятър и с него захлаждането ще продължи. Ще бъде студено. Минималните температури ще са най-вече от минус 7° до минус 2°, оптималните - от минус 3° до 2°. Вечерта от запад облачността ще стартира да се раздира и понижава. Атмосферното налягане ще е близо до междинното и ще остане без основна смяна.

По Черноморието ще е облачно и ще превалява слаб сняг. Ще духа най-вече сдържан северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 2°-4°. Вълнението на морето преди обяд ще е 1-2 бала, след обяд ще се усили. Температурата на морската вода е 9°-10°.

Над планините ще е най-вече облачно със слаб снеговалеж. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад, с който захлаждането ще продължи и ще е доста студено. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 6°, на 2000 метра - към минус 12°.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР