Жълт код за ниски температури е обявен от Националния институт

...
Жълт код за ниски температури е обявен от Националния институт
Коментари Харесай

Жълт код за опасно студено време в цялата страна и силен вятър

Жълт код за ниски температури е разгласен от Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ) за цялата страна.

Предупреждението от първа степен за евентуална заплаха е за ниски температури и за мощен север-североизточен вятър с пориви до 20 метра в секунда в Източна България.

Единствено в три области на страната кодът е в действие отчасти. В Благоевград - минимални температури се чакат в Банско, Якоруда, Белица и Разлог; в Пловдив - най-студено ще бъде в Карлово, Хисаря, Асеновград, Лъки и Сопот; в Пазарджик - съвсем в цялата област е разгласен жълт и се чакат ники температури, като се изключи град Пазарджик, Лесичово, Септември, Брацигово и Пещера.
времето 9 януари
Национален институт по метеорология и хидрология
Валежите последователно ще отслабнат, в Източна България и крайните южни региони до към обяд, а до вечерта съвсем в цялата страна ще спрат.

Ще духа сдържан и мощен вятър от север-североизток и ще има условия за виелици и навявания.

Застудяването ще продължи и дневните температури, в множеството региони, ще са с противоположен или съвсем без дневен ход, към 14 часа ще са най-вече сред минус 5° и 0°, в София - към минус 3°.

По Черноморието облачността ще е забележителна. На места ще има превалявания от дъжд, който ще се примесва и ще минава в сняг. Ще духа мощен северен вятър и с него захлаждането ще продължи. Дневните температури ще са най-вече сред минус 3° и 2°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 4 бала.

В планините ще е облачно с превалявания от сняг, които още преди обяд ще отслабват, до вечерта в множеството региони и ще спрат. Ще духа мощен и плевел вятър от изток-североизток и с него ще се основават условия за виелици и навявания. Температурите ще продължат да се намаляват и към 14 часа на височина 1200 m ще бъде минус 3°, на 2000 m - към минус 7°.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР