Жълт код за гръмотевични бури и интензивни валежи е обявен

...
Жълт код за гръмотевични бури и интензивни валежи е обявен
Коментари Харесай

Жълт код за бури и силни валежи е обявен за 20 области утре

Жълт код за гръмотевични стихии и интензивни превалявания е разгласен в 20 области за на следващия ден, оповестяват от Националния институт по хидро-метеорология.

Значителни количества се чакат в съвсем в цялата страна, като се изключи Източна и Североизточна България. Ще има краткотрайни, само че интензивни превалявания от дъжд и гръмотевични стихии. Количествата ще бъдат 20-35 мм, локално до 50 мм. Ще има условия и за градушки.

Утре през страната ще премине леден атмосферен фронт. Ще се развива купеста, в Западна и Централна България и купесто-дъждовна облачност; там вятърът ще се ориентира от северозапад.

Минимални температури ще са сред 16° и 21°, а оптималните ще са 26°-33°. Максималната температура в София ще бъде към 26°.

Тази вечер половинчасова стихия събори клони на дървета и затрудни придвижването в Кюстендил. " Щетите бяха отстранени тъкмо за половин час, няма потърпевши хора. Смачкан от паднали клони в града е автомобил, който е бил паркиран и в него не е имало хора ", сподели за Българска телеграфна агенция Ивайло Чалъков,  специалист " Отбранителна и мобилизационна подготовка " към Община Кюстендил.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР