Жълт код за горещо време е обявен за 23 области

...
Жълт код за горещо време е обявен за 23 области
Коментари Харесай

Горещо време с жълт код и повишена опасност от пожари

Жълт код за горещо време е разгласен за 23 области на страната, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Предупреждението е в действие за областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол. Максималните температури в тези области ще са над 35 градуса.  

Днес ще е най-вече слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-значителна над крайните западни планински региони и там има дребна възможност за временен дъжд, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология. Ще духа до сдържан, в югоизточните региони - краткотрайно мощен североизточен вятър. Горещо време с оптимални температури сред 34° и 39°, малко по-ниски по Черноморието, в София - към 34°. 

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан, в южните региони - краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 29° и 34°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще отслабне и ще е 2-3 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. След обяд ще има купеста облачност и единствено на изолирани места в Западна България ще има временен дъжд. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 27°, на 2000 метра - към 19°.

От Национален институт по метеорология и хидрология предизвестяват за горещините, които покачват заплахата от пожари изключително в Югоизточна България, където североизточният вятър усложнява ситуацията.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР