Жълт код за дъжд за цялата страна издаде за днес

...
Жълт код за дъжд за цялата страна издаде за днес
Коментари Харесай

Жълт код за валежи обхваща цялата страна

Жълт код за дъжд за цялата страна издаде за през днешния ден Националният институт по метеорология и хидрология.

Днес облачността ще е забележителна, в утринните часове ще е ниска, а в следобедните - купеста и купесто-дъждовна, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. На доста места ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони ще са краткотрайно интензивни и с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще продължи да духа слаб, в Източна България - до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 21° и 26°, в София - към 21°.

Над планините облачността ще е забележителна, по високите елементи ще е мъгливо. На доста места ще има превалявания от дъжд, след обяд с гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра - към 8°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, след обяд най-вече купеста и купесто-дъждовна и на доста места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР