Жълт код за дъжд е обявен за областите Монтана, Враца,

...
Жълт код за дъжд е обявен за областите Монтана, Враца,
Коментари Харесай

Вижте какво идва от запад! В София сега е 5 градуса, във Варна - 19!

Жълт код за дъжд е разгласен за областите Монтана, Враца, София - област, Ловеч, Перник, Кюстендил, Смолян, Кърджали, Хасково, Търгавоще, Ямбол, Сливен, Разград, Силистра, Щумен, Добрич, Варна и Бургас за през днешния ден, демонстрира информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология. Оранжев е кодът е за област в Благоевград, където се чакат превалявания от дъжд с количества 35-50 mm, локално и повече. 

След обяд ще бъде най-вече облачно, тук-там с краткотрайни раздрания. Ще има превалявания от дъжд, по-значителни в югоизточните региони. Възможни са гръмотевици. Вятърът последователно ще се ориентира от северозапад и ще сдържан. С него ще нахлува леден въздух и в Западна България към 13.00 часа температурите са сред 5° и 8°, в София към 5°. В останалата част от страната оптималните температури са сред 15° и 20°.

През нощта в Западна и Централна България ще има обилни превалявания от дъжд, а денем валежната зона ще се реалокира на изток и основно в югоизточните региони тук-там преваляванията ще са интензивни. По прекосяването на фронта са вероятни и гръмотевици. 

През нощта и преди обяд в Източна България и северно от планините ще продължи да духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Утре, изначало в западната част на Дунавската низина, а до края на деня на всички места, ще се обърне от северозапад и ще нахлуе относително по-студен въздух.

Сутрешните температури ще са относително високи сред 8° и 13° - към 9°, денем ще доближат 11°-16°, в югоизточните региони до 20°, само че ще се намаляват. След обяд от северозапад преваляванията ще стопират, по-късно и облачността ще стартира да се раздира и понижава.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. На доста места ще има превалявания от дъжд, изначало единствено по най-високите елементи от сняг, само че с понижението на температурите сняг ще вали и на по-малка надморска височина - над към 1600 метра. След обяд преваляванията ще отслабват и стопират, по здрач от запад-северозапад и облачността ще стартира да се раздира и понижава. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър, който по-късно денем ще стартира да се ориентира от запад-северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 7°, на 2000 метра - към 1°.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно, на доста места с превалявания от дъжд, обилни след обяд основно в южните региони. Възможни са и гръмотевици. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще отслабне. Максималните температури ще бъдат сред 18° и 21°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, само че след обяд ще отслабва.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР