Жълт код обявиха метеоролозите от НИМХ за 13 области на

...
Жълт код обявиха метеоролозите от НИМХ за 13 области на
Коментари Харесай

Жълт код за дъжд и възможни градушки за 13 области в страната

Жълт код оповестиха метеоролозите от Национален институт по метеорология и хидрология за 13 области на страната за днешния 27 май. На тези места се чака неустойчива въздушна маса с развиване на купесто-дъждовна облачност, гръмотевични стихии и местни краткотрайни и интензивни превалявания.
За разлика от през вчерашния ден, този път предизвестието е напълно за Западна, Северозападна и Югозападна България, както и елементи от Централна северна България и Централна България. Става въпрос за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, София, София-област, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Благоевград и Смолян.
Очакваните количества дъжд са до 25-30 милиметра. Ще има условия за градушки.
 Жълт код за гръмотевични стихии и градушки в 14 области Жълт код за гръмотевични стихии и градушки в 14 области
Днес в 14 области от страната ще е в действие предизвестие за обилни количества дъжд, мощни гръмотевични стихии и заплаха от градушки....
Максималните температури денем ще са сред 22 и 27 градуса.
Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии. В обособени региони преваляванията ще са интензивни и обилни по количества. Ще има и градушки. В ниското ще е към 17 градуса, а по високите места - към 11 градуса.
Над Черноморието също ще има раздрана, след обяд по-често забележителна облачност. Максималните температури по морето ще са 20 - 23 градуса.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР