Жълт код е в сила днес за източните райони, с

...
Жълт код е в сила днес за източните райони, с
Коментари Харесай

Още бури и градушки

Жълт код е в действие през днешния ден за източните региони, с предизвестия за интензивни превалявания и градушки. Очакваните количества са 20-35 л/кв.м.

Днес над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. Временни нараствания на облачността ще има преди обяд над Източна България, а след обяд и над планинските региони и основно тогава тук-там там ще има превалявания и гръмотевици. В обособени региони явленията ще са по-интензивни, вероятни са и градушки. Максималните температури ще са сред 28° и 33°.

Над Черноморието ще има краткотрайни нараствания на облачността. Сутринта на обособени места ще превали слаб дъжд, а в следобедните часове по-значителни краткотрайни валежи и гръмотевици ще има основно по Северното Черноморие. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са 25-27°, температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

Над планините също ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, по-значителни в Родопите. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра към 24°, на 2000 метра към 16°.

През нощта явленията ще затихнат и над по-голямата част от страната ще е най-вече ясно. По-значителна ще се задържи облачността до сутринта над източните региони, на обособени места там ще има краткотрайни валежи. Утре ще е най-вече слънчево. В следобедните часове основно над Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, само че единствено на обособени места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са сред 29° и 34°.

През почивните дни в Западна и Централна, а при започване на новата седмица и в Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки. На места явленията краткотрайно ще са интензивни, преваляванията - обилни. Вятърът ще се ориентира от северозапад-север и ще настъпи кратковременно и едва захлаждане. В понеделник преваляванията ще бъдат основно в Централна Северна и в Североизточна България, както и в планините. Във вторник ще настъпи краткотрайно и релативно стабилизиране на атмосферата. Ще има повече слънце, валежи са вероятни единствено на обособени места, температурите ще се покачват.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР