Жълт код е обявен за цялата страна заради очаквани интензивни

...
Жълт код е обявен за цялата страна заради очаквани интензивни
Коментари Харесай

Изпращаме юли с жълт код за дъжд и гръмотевици в цяла България

Жълт код е разгласен за цялата страна поради предстоящи интензивни превалявания и гръмотевични стихии.

Във всичките 28 области на страната е в действие предизвестието, като ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Има условия за градушки. Очакваните количества превалявания в някои региони ще са 5-10 mm, на обособени места до 25-30 mm.

В понеделник с сдържан запад-северозападен вятър ще прониква студен въздух. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В утринните часове, основно в западната половина от страната, а към и след обяд и в Източна България ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. На места явленията ще бъдат интензивни и има условия за градушки. По-късно вечерта преваляванията в множеството региони ще спрат. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 27° и 32°, в София - към 28°.
Над Черноморието преди обяд ще е слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и до края на денонощието на обособени места по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде слаб, сутринта - най-вече от юг, към и след пладне - от изток. Максималните температури ще бъдат сред 24° и 28°. Температурата на морската вода е 21°-24°, на север от н. Калиакра е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините облачността ще е най-вече забележителна. Ще има превалявания от дъжд съпроводени с гръмотевици, на повече места и по-значителни - преди обяд в масивите от Западна България. Ще духа сдържан северозападен вятър. Температурите ще се намалят и оптималната на 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 14°.

Във вторник ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 29° и 34°, по Черноморието - сред 26° и 28°. И в сряда ще се задържи най-вече слънчево. По-късно денем, под въздействие на преминаващо северно от страната атмосферно разстройване, над Северна България и планините ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Вятърът краткотрайно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР