Жълт код е издаден за 11 области на страната за

...
Жълт код е издаден за 11 области на страната за
Коментари Харесай

През съботния ден: Вижте къде е обявен жълт код за дъждове с гръмотевици

Жълт код е публикуван за 11 области на страната за през днешния ден, 24 юни, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предупреждението е в действие за София град, София област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Перник, Благоевград, Кюстендил и Пазарджик.
 Национален институт по метеорология и хидрология

Преди обяд над западните региони , по-късно денем и през нощта против неделя и в Централна България, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, тук-там интензивни, с гръмотевични стихии и градушки.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад , ще бъде слаб до сдържан, с него ще прониква относително студен въздух. Температурите в Западна България ще стартират да се намаляват. На изток ще бъде най-вече слънчево и горещо, ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток.

Максималните температури ще са сред 31° и 36°, малко по-ниски, 28°-30° ще останат тук-там в западните региони, в София - към 28°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 26°-28°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините преди обяд в Западна България, а по-късно денем и в централните региони, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Има условия за градушки. В планините в Източна България ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра - към 17°.

В неделя и понеделник облачността , купеста и купесто-дъждовна, ще е по-често забележителна. На доста места ще има превалявания, гръмотевични стихии, остава и с висока възможност за градушки и местни интензивни феномени. Температурите и в източните региони ще се намалят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР