Жълт и оранжев код е обявен за първия от двата

...
Жълт и оранжев код е обявен за първия от двата
Коментари Харесай

Ето какво се задава на хоризонта, предупрежденията са сериозни!

 " Жълт " и " оранжев " код е разгласен за първия от двата почивни дни, които предстоят. Предупрежденията са в действие за на следващия ден, 26 септември, като изключения вършат само областите Плевен и Видин.

Очакванията са за мощен южен вятър, който тук-там ще доближава до 25-30 метра в секунда. За област Благоевград в действие е и предизвестие за значителни превалявания - през втората половина от денонощието се чакат обилни по количество превалявания, в южните региони от региона, достигащи 30-50 л/кв.м, ще са съпроводени от гръмотевични стихии. Ще има градушки.

През почивните дни и при започване на идната седмица времето ще бъде много динамично. В събота южният вятър краткотрайно ще се усили, изключително в Източна България и в регионите наоколо до северните скатове на планините, където ще бъде плевел с пориви 25-30 м/сек (90-108 км/ч).

Температурите в събота ще са високи: минималните до 15°-20°, а дневните в Източна България и тук-там в централната част на Дунавската низина ще надвишават 30°.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР