Жалко е, че много средства, вложени в научни изследвания, дават

...
Жалко е, че много средства, вложени в научни изследвания, дават
Коментари Харесай

Медицинските науки търсят аудитория в социалните мрежи

Жалко е, че доста средства, вложени в научни проучвания, дават резултат, за който обществеността по този начин и не узнава в никакъв случай

Ако се употребяват вярно, обществените медии биха могли да оказват помощ на публицистите да покачат осведомеността на необятната общност по отношение на новите проучвания

Голяма част от новопубликуваните медицински проучвания остават непрочетени както от необятната общност, по този начин и от здравната общественост. Това е доста тъжно, изключително когато огромната част от тях биват финансирани на държавно ниво или от фондации. За да доближат до повече хора, медицинските списания започнаха да употребяват обществените мрежи, с цел да разпространяват новите проучвания.

Темата повдигна „ Northwestern Medicine “ – щатска организация за здравни грижи и услуги. Нейно изследване неотдавна откри, че редакторите на страници в обществените медии нямат открити „ положителни практики ” за разпространение на новите медицински проучвания. Нямат и поддръжка от институциите, които би трябвало да ги подкрепят.

Като цяло междинната степен на цитиране на медицински публикации в списания – казусът, когато една публикация реферира към друга обява – е нула. Това значи, че доста нови проучвания не се четат даже в здравната общественост.

Ако тези запаси се употребяват вярно, обществените медии биха могли да оказват помощ на публицистите да покачат осведомеността на необятната общност по отношение на новите проучвания. Но първо самите редактори на страници в обществените медии (редактори, назначени с главната задача да разгласяват и ръководят страници в обществените мрежи, които принадлежат на даденото издание и популяризират наличие от него – б.р.) имат потребност от повече запаси и поддръжка.

Жалко е, че доста средства, вложени в научни проучвания, дават резултат, за който обществеността по този начин и не узнава в никакъв случай, споделя старшият създател на новия отчет доктор Сет Трюгер, помощник по незабавна медицина в Северозападния университет „ Файнберг ” и практикуващ доктор в „ Northwestern Medicine “. „ Оптимист съм, че можем да се разпространяваме посредством обществените медии, само че първо би трябвало да проучим и развием изпитани способи за разпространяване на тази информация измежду обществеността ”.
още по тематиката
Авторите на проучването приканват медицинските списания да дефинират по-ясно функциите и отговорностите на редакторите на страници в обществените медии и да им дават повече запаси.

Проучването бе оповестено тази седмица в списание „ Academic Medicine ” и е първото, което преглежда характерната роля на позицията „ редактор в обществените медии “ за медицинските списания.

Списанията са в положение да оказват помощ на редакторите в обществените медии да създадат по-ефективно разпространяването и да дефинират кои тактики са най-ефективни, настояват създателите на проучването. Това ще помогне на публицистите и на редакторите на страници в обществените медии по-добре да съсредоточат своите лимитирани запаси.

„ Много списания отварят позиции за „ редактор в обществените медии ”, което е ужасно, само че това е относително нова ниша и нашето изследване откри, че публицистите в действителност не знаят какво би трябвало да вършат тези хора “, споделя Трюгер. „ Те ще кажат на новите редактори „ заеми се с тази работа и направи каквото можеш с нея “. Но това е като дивия запад ”.

Проучването е открило, че са налице три свързани казуса:

В допълнение към ролята си в Northwestern, Трюгер е бил и редактор на страниците в обществените медии на сп. „ Дневници на незабавната медицина ”. Сега той е редактор по цифровите медии в JAMA Network Open и споделя, че задачата му е да „ притегли погледите върху науката ”. Нещо, което Трюгер е научил на тези позиции, е какъв брой въздействащи могат да бъдат обществените медии за разпространяването на новите медицински проучвания – в случай че са употребявани вярно.

„ Едно проучване по отношение на здравните грижи съставлява интерес освен за лекарите, само че и за здравните икономисти, пациентските групи и организации, както и необятната общност, която има интерес към тези услуги. Ако ние определим кои тактики работят добре за онлайн разпространяването на информацията, триумфът на редакторите при шерване на новата информация измежду необятна публика може да скочи стремглаво “.

Медицинските институти и университетите би трябвало по-добре да вплетат ролята на обществените медии в своя информационен микс, заключава изследването.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР