Жалбите срещу ревизионните актове на НАП да се разглеждат от

...
Жалбите срещу ревизионните актове на НАП да се разглеждат от
Коментари Харесай

Данъчни дела ще се гледат в цялата страна, решиха депутатите

Жалбите против ревизионните актове на Национална агенция за приходите да се преглеждат от административните съдилища в цялата страна . Това стана допустимо откакто депутатите гладуваха на второ четене текстове от Административно-процесуалния кодекс (АПК).

Решението беше взето със 143 гласа " за " и нито един " срещу " или " въздържал се ".
С тази смяна на Административнопроцесуален кодекс се вършат промени на Данъчноосигурителния процесуален кодекс (ДОПК). Първоначалният вид предвиждаше жалбите против актовете на Национална агенция за приходите да се гледат от административния съд по непрекъснат адрес на жителите или компаниите.
По време на разглеждане в правна комисия обаче текстът бе отритнат след възражения на Национална агенция за приходите, с аргумента, че данъчните нямат задоволително адвокати във всички изнесени центрове.
В последна сметка когато стигнаха в пленарна зала, тези текстове бяха отсрочени по гледище на шефа на Върховен административен съд Георги Чолаков, който пък държи на тези ремонти, защото сега тези каузи са съсредоточени единствено в няколко по-големи града, измежду които София, Пловдив, Варна, Бургас и други
По време на дебатите в пленарна зала през днешния ден ръководителят на правната комисия Данаил Кирилов предложи отначало редактиран вид на текста. Той се видя консенсусен на всички партии и бе подсилен и от опозицията.
Така ревизионният акт ще може да се апелира в период от 14 дни от приемане на решението, а делото ще се гледа „ в административния съд, в чийто правосъден регион е непрекъснатият адрес или седалището на жалбоподателя все още на осъществяване на първото деяние по реализиране на данъчно-осигурителния надзор от органите по приходите”.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР