Жалбата до Съда бе подадена от страна на училището. Определението

...
Жалбата до Съда бе подадена от страна на училището. Определението
Коментари Харесай

Адвокат за Фрог: Съдът спря закриването на училището в с. Николаевка, където е учил бащата на Дънов !

Жалбата до Съда бе подадена от страна на учебното заведение. Определението предстои на обжалване пред Върховния административен съд, само че същото има неотложно деяние, даже да има обжалване. Първоинстанционният съд се е обосновал, че разпореждането е нестимулирано, което е съображение за анулацията му.

До решението на локалния парламент се стигна, откакто на 18.05.2021 г.на работа се върна като Директор уволняваната два пъти Павлина Иванова. Твърденията на Съвета са, че в учебното заведение нямало задоволително възпитаници, което Иванова отхвърля. Експресната процедура по закриването на школото, озадачи всички, в това число и жителите в селото.
Според осведомени, самодейността по закриването е подета от краткотрайно изпълняващите длъжността " шеф " в интервала 2016 - 2021 година Бистра Бойчева и Бейти Ахмедов, когато Павлина Иванова не е заемала поста, заради нелегално уволняване. Бойчева в този момент пък е назначена за шеф в учебното заведение в Суворово, което до преди месеци се оглавяваше от Димитър Кирилов - ранно пенсиониран при действието на остарелия закон, не по негово предпочитание, а по самодейност на работодателя. Учителят по физическо образование Ахмедов пък, заел краткотрайния пост в с.Николаевка от близката му другарка Бойчева до очакваноно завръщане на Иванова в учебното заведение, след 6 извоювани каузи. " Планът " им наподобява е бил процедурата по закриването да стане преди уволнената директорка да завоюва делото и по този начин да няма действително къде да се върне на работа. Върховен касационен съд обаче " попари " небрежно с топла вода мераците им, само че въпреки всичко като за последно те се " погрижиха " да се задвижи процедура по закриване, откакто на 14.05.2021 година - два дни след постановяване определението на Върховен касационен съд за възобновяване Иванова на работа, Бейти Ахмедов е написал писмо до Община Суворово, че единствено 45% от децата посещавали учебното заведение.

" Логичен и верен правосъден акт, след юридическа неначетеност на суворовския общински съвет. Имаме една остаряла сентенция: " Заради една бълха се гори целия юрган ", която е годна и тук. На всички ни е ясно, че се желае закриване на учебното заведение, с цел да може Павлина Иванова да не е на работа. А това, че съществува риск тези деца - българи от ромски генезис, в никакъв случай да не се върнат в клас, в случай че портите на институцията затворят, не интересува никого. Ние ще се борим до край и няма да позволим това! ", съобщи юристът на новото-старо учебно управление адв.Кристиан Гьошев, експерт по административно и трудово право, който завоюва делата на Иванова за възобновяване на работа.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР