Жалба срещу тръжните условия за основен ремонт и реставрация на

...
Жалба срещу тръжните условия за основен ремонт и реставрация на
Коментари Харесай

Жалба блокира ремонта за 12 млн. лева на Хуманитарната гимна...

Жалба против тръжните условия за главен ремонт и реституция на Хуманитарна гимназия „ Св. св. Кирил и Методий ” отсрочва за неопределен срок строителните действия.  Обществената поръчка на стойност 12 млн. лв. е оповестена от регион „ Централен ”. 

„ Има много запитвания от компании, което значи, че има интерес, само че процедурата е обжалвана. Едно от изказванията в жалбата е, че 2 и 3-сменен режим на работа, който пожелаваме от строителните компании, е невероятно да се осъществя, защото някои процеси провокират звук, а наоколо има жилищни здания ”, описа кметът на региона Георги Стаменов.



Той смята, че при добра организация шумните действия могат да бъдат избегнати. „ Ще помолим и жители за малко самообладание, откакто започва строителство. В постройката учат две учебни заведения с 2000 деца и ние желаеме оптимално бързо да бъде приключена. На една промяна осъществяването на поръчката ще продължи три години, което е неприемливо ”, разяснява Стаменов.  Той подсети, че в други страни се работи на дву- и трисменен режим.

Жалбата е подадена до Комисия за защита на конкуренцията от компания „ Запрянови – 03 ”, която към този момент съди Община Пловдив за зоологическата градина. Със правосъдно решение на компанията са присъдени близо 400 000 лв., само че тя апелира за още толкоз. 

Обжалване блокира и публичната поръчка за повсеместен ремонт, саниране и уголемение на ДЯ 18. Три предложения са били подадени в регион „ Централен ”, само че четвърта, която не е взела участие в търга за поръчката, е подала несъгласие против метода за оповестяване. Мотивът е, че изискването да не се дава задатък, е дискриминационно и лишава правото на част от компаниите да вземат участие.  Жалбата още веднъж е подадена от „ Запрянови – 03 ”.

„ Моето мнение е, че Община Пловдив би трябвало да заплаща осъществените строителни работи или услуга, само че не и да заплаща задатък авансово. За страдание сме очевидци, че някои компании взимат поръчки, като получават задатък, само че не могат да ги изпълнят ”, означи  Георги Стаменов.

Близо половин година не се работи и на градежа на ДГ „ Каменица ”  в центъра на Пловдив. Не е изключено договорът с изпълнителя да бъде преустановен.  „ Сградата трябваше да бъде приключена през лятото с опция през септември – октомври да създадем банкет. Неизпълнението на периодите сътвори големи напрежение измежду жителите. За 22 места в прилежащата градина аплайваха 80 деца. Надявам се да бъде приключена следващата година ”, сподели районният кмет. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР