Жалба срещу сивия кардинал на лицея Александър Иванов Скандалите в

...
Жалба срещу сивия кардинал на лицея Александър Иванов Скандалите в
Коментари Харесай

Италианският лицей в Горна баня /НУКК/ се управлява от триумвират


Жалба против „ сивия кардинал " на лицея Александър Иванов

Скандалите в българския обществено-политически живот през последните години се трансфораха в всекидневие. Те гърмят със мощ и неизменност, наподобяващи метеорологичните катаклизми на пролетта, която преди малко изпратихме. Най-много дъжд и гръмотевици паднаха през тази пролет над Горна баня и Италианския колеж /НУКК ЛИИЕК/. Скандал след скандал белязаха и избора на нов шеф, и приема за първи клас, и изпращането на зрелостниците от 12-ти клас (сред облаци от божествен газ и трева, в наличието на „ шефа " Иван Капурдов.

Всъщност НУКК сега се ръководи от нещо като триумвират, или по-скоро - от орел, рак и щука: Величка Велянова не пуска кокала, от който към този момент 40 години добре си похапва, трансформира се в най-заможния държавен чиновник в българската просветителна система с десетки недвижими парцели за милиони; назначеният след прекомерно противоречив и абсурден „ конкурс " синекурен „ шеф " Иван Капурдов; и сивият кардинал Александър Иванов - преподавател по химия и запазване на околната среда и зам. шеф в НУКК ЛИИЕК.

В поредност от публикации, след задълбочени журналистически следствия, описахме корупционните практики на модела „ Велянова " в „ държавното " учебно заведение. Въпросната дългогодишна и.д. директорка и до ден сегашен дърпа конците в Лицея. Направиха й първокласен кабинет до директорския, вози се на длъжностен автомобил с водач, който се заплаща от Училищното настоятелство, т.е. от всички родители.

А учебното заведение постепенно и несъмнено потъва, и в цялостния, и в преносния смисъл - След неуспеха на държавните зрелостни изпити 2022 / 2023, през миналите няколко седмици съвсем целият сграден фонд тотално се наводни. Протекоха покриви; от всички канали, запушени заради неприятна поддръжка и безхаберие, изригнаха гейзери с нечистотии...

Но да се върнем към към този момент упоменатия в публикацията сив кардинал (отец Жозеф) Александър Иванов. Очевиден факт е, че Иван Капурдов не може да направи и две крачки без него - Той го придружи до Министерството на културата на 06 април за присъединяване в „ състезанието " за шеф, той му е и главен душеприказчик, и нещо като гуру. Дефакто Иванов и Величка Велянова ръководят Лицея.

Преди няколко дни в редакцията получихме копие от тъжба от родители и възпитаници от 12-ти Б клас при НУКК ЛИИЕК, адресирано до Министерството на културата, Министерството на образованието и науката, Регионалното ръководство на образованието - София-град и до Посолството на Италианската република в България. В жалбата разтревожените родители настояват, че държанието на Александър Иванов „ влиза в несъгласие с положителните училищен практики и етичните правила при практикуване на учителската специалност и потъпква достойнството и достолепието на учениците ", че „ Иванов редовно насочва неприлични мнения към възпитаници от женски пол с нескрита полова устременост ". По време на часовете Иванов се обръщал към учениците с прилагателни като „ фашисти ", „ сексисти ", „ хомофоби ", „ расисти "... В часовете си Иванов постоянно употребявал и така нататък „ Колело на шанса ", прекомерно известно при организирането на хазартни игри...
„ О, има нещо гнило в Италианския колеж " - би споделил Уилям Шекспир... Коментарите са непотребни!

Източник: БЛИЦ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР