Жалба срещу McDonald`s за сексуален тормоз е била подадена пред

...
Жалба срещу McDonald`s за сексуален тормоз е била подадена пред
Коментари Харесай

Нови неприятности за McDonald`s - заради иск за сексуален тормоз на служителите

Жалба против McDonald`s за полов тормоз е била подадена пред Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), излиза наяве от материал на The Guardian.
В обвиняването са включени недоволства на чиновници от Съединени американски щати, Англия, Австралия, Бразилия, Чили, Колумбия и Франция.
Оплакванията включват опити за обезчестяване, разголване пред чиновници, някои от които малолетни, нежелателен физически контакт и случаи на нелегално сложени камери в съблекалните на женския личен състав.
Искът е импортиран в офиса на Организацията за икономическо сътрудничество и раз в Нидерландия, а с жалбата не се търси отплата - просто се желае да се даде гласност на казуса и може би най-популярната верига за бързо хранене в света да обърне внимание.
" Служителите на Макдоналдс от години подават сигнали за полов тормоз и принуждение по сексуален белег против тях, само че загнилата корпоративна просвета, налагана от най-високите равнища в компанията, не й разрешиха да предприеме никакви ограничения против казуса ", споделя Сю Лонгли от Международният съюз на служащите по храните, съобщи БГНЕС.
Съюзът, който включва Европейската федерация по храните, селското стопанство и туризма и Международния съюз на работещите в областта на услугите в Съединени американски щати сподели, че са избрали да заведат делото в Нидерландия, тъй като в Съединените щати, където е щабът на McDonald`s, компанията упорства, че не носи отговорност за държанието на чиновниците в заведенията за хранене, защото 90 % от заведенията са франчайзи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР