Жалба спря първата обществена поръчка по Водния проект на стойност

...
Жалба спря първата обществена поръчка по Водния проект на стойност
Коментари Харесай

Старата песен на нов глас: Жалба блокира Водния проект

Жалба спря първата социална поръчка по Водния план на стойност 70 млн. лв. с Данък добавена стойност, с които би трябвало да се извърши реконструкцията на пречиствателната станция.  Възражението е подадено до Комисията за защита на конкуренцията от компания " Станилов " ЕООД и се отнася за изискванията и критериите, посочени в тръжната документи. 

Целият Воден план е на стойност 115 млн. лв.. Договорът беше подписан неотдавна от зам.-кмета Розалин Петков, откакто планът, квалифициран преди седем години, претърпя много корекции и премеждия.

Средствата са обезпечени по оперативна стратегия " Околна среда " и с изключение на за рационализация на пречиствателната станция, са планувани за създаване на нов тръбопровод и канализация на бул. " Дунав " и в кварталните улици в северната зона на града. Кметът Иван Тотев сподели, че съвсем е подготвена и идната поръчка, която ще бъде разграничена на три лота.  

Комисия за защита на конкуренцията нормално се произнася по жалбите в период от един месец. Процедурата може да бъде обновена, в случай че комисията откаже да образува произвеждане и в случай че разногласието не се трансферира във Върховен административен съд. Жалбите на прословутата Анка Ангелова от гр. Антоново  срещу строителството на новата изложба на ул. " Гладстон ", ремонтите в квартала сред  бул. " Кн. Мария-Луиза " и " Марица-юг " и пл. " Централен " на обща стойност 36 млн. лв. минаха през всички инстанции. Фирмата, записана с 2 лв. капитал от различен тайнствен предприемач - Живко Желев от Стара Загора, пък спря уличните поправки за 7 млн. лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР