Жалба, придружена от близо 4000 подписа, внесоха общински съветници и

...
Жалба, придружена от близо 4000 подписа, внесоха общински съветници и
Коментари Харесай

Заради спрени проекти: Има ли опасност столични райони да останат без канализация

Жалба, съпроводена от близо 4000 подписа, внесоха общински съветници и жители от четири столични региона - Волуяк, Кремиковци, Панчарево и Ботунец.

Те упорстват плановете им за създаване на канализация да не бъдат изключвани от Плана за възобновяване, финансиран от Европейския съюз за превъзмогване на следствията от коронавирус рецесията. Проектите за столицата бяха орязани по предложение на служебния вицепремиер Атанас Пеканов, тъй като прекомерно доста средства са ориентирани към София.

Според жалбоподателите през днешния ден, четирите региона имат потребност от 200 млн. лева за канализация, като Столичната община е подготвена да обезпечи 42 млн.



Сн. БГНЕС

Причините, които акцентира служебното държавно управление, с цел да извади тези планове бихме споделили, че са извънредно неоснователни, сподели Анна Стойкова, общински консултант. Над 12 милиарда е бюджетът на Плана за цяла България, а под 5% са плановете на София в този проект.

Тези планове бяха разисквани с популацията, те са предстоящи от десетилетия. Именно по тази причина Планът за резистентност и развиване е опция за жителите на Столична община да получат това, което чакат от десетилетия, сподели Ваня Тагарева, общински консултант.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР