Жалба до четири институции - до председателя на Върховния касационен

...
Жалба до четири институции - до председателя на Върховния касационен
Коментари Харесай

Жалба от Иванчева и Петрова за изтекли лични данни

Жалба до четири институции - до ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов, до ръководителя на Комисията за отбрана на персоналните данни Венцислав Караджов, до основния правосъден контрольор Теодора Точкова и до дирекция ”Киберпрестъпност ” на ГДБОП по отношение на приключване на персонални данни насочиха Десислава Иванчева и Биляна Петрова.
Припомняме, че теса освободени от служба и наказани на първа инстанция кмет и заместител - кмет на регион " Младост ".

Става въпрос за налични най-малко 127 файла с документи от тяхното правосъдно дело, като двете настояват, че в тях има персонални данни на 100 души, в това число на основния проектант Здравко Здравков, на служители на реда и специалисти от Министерство на вътрешните работи, ДАНС, КПКОНПИ, на свързани с компания " Артекс " и с " Гаранти Коза " хора.

Като доказателство къде свободно се появяват данните са приложени 24 протокола от правосъдните съвещание, появили се в профилираното издание „ Правен свят”, както и 5 галерии със фотоси на документи.

Изрично Иванчева и Петрова настояват, че имат информация и доказателства по какъв начин е станало това обществено приключване на данни – благодарение на чиновник на

Специализирания углавен съд, като показват и дата на теча – 14.05.2019 година

Затова и те желаят инспекция какво е станало – е ли е и съдът жертва на хакерска офанзива, или става въпрос за съзнателно престъпление от страна на виновни чиновници. И предизвестяват, че в случай че има хакерски пробив, той може да касае още доста каузи, в това число и такива, свързани с тероризъм и проведена престъпност, защото ГДБОП и Спецсъда се занимават с такива случаи.

„ При реализиране на свои функционалности чиновниците на КПКОНПИ да вземем за пример употребяват маски, с цел да скрият своята идентичност, а по-късно ЕГН-тата им се популяризират свободно в интернет посредством файлове, основани от съда”, написа иронично в известието на Иванчева и Петрова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР