Жак Превер е един от най-изявените и известни поети на

...
Жак Превер е един от най-изявените и известни поети на
Коментари Харесай

Месец на франкофонията в България - ученици четат Жак Превер

Жак Превер е един от най-изявените и известни поети на Франция на 20 век. Неговото творчество въодушеви учениците от 12 СУ „ Цар Иван-Асен II ” в София да отбележат с празненство месеца на франкофонията у нас. Под управлението на техния учител по френски език Мая Георгиева, учениците приготвиха и показаха свои планове по тематиката.
Трябва да подчертая подкрепящата роля на управлението на 12 учебно заведение, което безрезертво стои зад всички начинания, освен, несъмнено, с френския език, както в тази ситуация мероприятието с франкофонията. Това основава една топла и приятна среда в учебното заведение. Смея да отбележа не без известна горделивост, че учениците ни са извънредно сполучливи.
Мая Георгиева – препоподавател по френски език в 12 СУ

Учениците от 8 и 11 клас клас осъзнават компликациите при усвояването на френския език, само че и преимуществата, които носи със себе си.
Френският език като цяло отваря доста порти. По целия свят се приказва френски, с изключение на британски. Отделно е много хубав език, сложен, само че с повече време стават нещата
Калина Христова, възпитаник
Френският в действителност отваря доста порти и доста възможноски, с които можеш да станеш по-образован и по-добър. Той е сложен, само че също по този начин доста хубав език и... вежлив
Мартин Кинов, възпитаник
Много хубави са стихотворенията на Жак Превер. С доста възприятие и на мен доста ми харесаха, до момента в който ги учих. А по отношение на моето стихотворение, което бях написала, ми лиши доста време. Писах го с още едно момиче. И в този момент чакаме да забележим резултатите от съзтезанието.
Димана Бърнева, ученичка

В 12 СУ френският език се учи интензивно, което разрешава преодоляване на основите на езика, а преподаването е съгласно Европейската езикова рамка.
Чухме всички нюанси какво е любовта за Жак Превер. Пожелавам ви на всички да имате тези прекарвания и постоянно да сте с отворени сърца за всичко, което се случва към вас. Учете през сърцата си.
Вера Захариева – шеф на 12 СУ „ Цар Иван-Асен II ”
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР