Jaguar представи своя трети изцяло електрически виртуален геймърски спортен автомобил:

...
Jaguar представи своя трети изцяло електрически виртуален геймърски спортен автомобил:
Коментари Харесай

Jaguar завърши елспортната си трилогия във Vision Gran Turismo

Jaguar показа своя трети напълно електрически виртуален геймърски състезателен автомобил: Jaguar Vision Gran Turismo Roadster. Той добавя спортната кола за устойчивост Jaguar Vision Gran Turismo Coupe и Vision Gran Turismo SV, в електрическото спортно трио. Vision Gran Turismo Roadster е едноместен автомобил, който съчетава спортното задвижване на купето с рационализирана, скулптурна форма и емблематични дизайнерски знаци от трикратния победител в Льо Ман - Jaguar D-Type.

За да отпразнува приключената трилогия на Vision GT, дизайнерският екип създаде нова поръчкова “ливрея ” за всеки автомобил Vision GT. Черно-сивите цветове и фината графика акцентират трагичния дизайн на суперавтомобила.

Roadster-ът има за цел да предложи на геймърите през конзолите им неподправеното шофиране на състезателен автомобил Jaguar с открита пилотска кабина. Задвижва се от три електродвигателя с обща мощ над 750 кВт/1020 к.с. и оптимален въртящ миг от 1200 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава по-малко от две секунди, оптималната скорост е над 320 км/ч, което, дружно с великолепно ръководство и висока пъргавост, подсигурява в действителност незабравимо преживяване при шофиране.

Плавните повърхности и трагичните линии на първите два автомобила Jaguar Gran Turismo Vision се повтарят и в новия родстър. Но вместо разтегателна горна част за влизане и излизане, новият геймърски състезателен автомобил Jaguar има предно стъкло, което е ситуирано непосредствено пред лидера и се обгръща към изреза на пилотската кабина в най-хубавата родстър традиция, свеждайки до най-малко съпротивителната турбуленция.

В модерна интерпретация, изпъкналата перка откъм гърба припомня за трикратния победител в Льо Ман D-Type, с който Jaguar остави своя отпечатък в региона на аеродинамиката още през втората половина на 50-те години на предишния век. Използвайки най-новите принадлежности за изчислителна механика на флуидите (CFD), Jaguar ги усъвършенства аеродинамично за Gran Turismo Roadster. Вместо да бъде непрекъснато закрепена, както в историческия модел, тя излиза от избрана скорост нагоре, с цел да обезпечи по-голяма непоклатимост с минимално противодействие на въздуха в това време.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР