Ж ивеем все по-глобално, избираме марки и продукти, които отговарят

...
Ж ивеем все по-глобално, избираме марки и продукти, които отговарят
Коментари Харесай

Сезоните определят от каква храна се нуждае тялото ни

Ж ивеем все по-глобално, избираме марки и артикули, които дават отговор по-скоро на усетите и финансовите ни благоприятни условия и надалеч в по-малка степен на страната, в която са създадени. Защо да се храним локално и съгласно сезоните обаче е за предпочитане освен от здравословна, само че и от екологична позиция?

През 2007 година канадските писатели Алиса Смит и Джеймс Б. Макинън разгласяват книгата си „ Диетата от 100 благи. Година на локално хранене “ , в която описват за своя едногодишен опит да се хранят само с хранителни артикули от района, в който живеят. Тезата, която пазят, е, че локалните и сезонни храни са по-здравословни, оставят по-малък въглероден отпечатък върху планетата, имат по-добри хранителни стойности, съдържат по-малко консерванти и подкрепят локалните производители, пишат девойките от Edna.bg в новата си кулинарна графа " ".
 a
Локалното и сезонно хранене е по-екологично. Енергията, която е нужна за транспорта на артикули от далечни дистанции, е доста по-висока спрямо тази, употребена за районно произвеждане. Освен това сезонното хранене обезпечава и естествено естествено многообразие в менюто ни.

Местната храна е по-чиста и потребна за здравето. Преработените и по-дълготайните храни нерядко са цялостни с мазнини, сол и елементарни въглехидрати. Всичко това може да способства за отрицателна смяна в общия здравословен статус и за увеличение на тежестта.

Регионалната храна е с по-добри хранителни индикатори. Тя е по-прясна, по-вкусна и по-ароматна и може да разкрие нови вкусови чувства. Местните незамразявани артикули имат по-добри хранителни индикатори и постоянно са с необикновен усет, за разлика от монокултурните типове, отглеждани в мега фермите.
 a
България е многосезонна страна, а това допуска богато и разнообразно, по-здравословно и екологично всекидневно хранене. Пролетта е времето на супер потребните зелени салати и леки супи с обилие от спанак, коприва, киселец, лапад, както и на първите картофи. През този сезон организмът има потребност да се презареди и навакса зимната липса от свежи зеленчуци.

С лятото идват градинските домати и краставици, прасковите, кайсиите и смокините. Тогава е добре зеленчуците да се комбинират с леко бяло месо и риба. През есента на трапезата царуват чушките, патладжаните и есенните домати, а през зимата ядем това, което сме консервирали в домашни условия от есенния берекет като зеле, ряпа, цвекло и моркови. Студеният сезон е подобаващ за червени меса и млечни артикули, благодарение на които тялото се приготвя за ниските температури.

Вариантите за дневното меню с локална и сезонна храна са безчет, а тайната на по-вкусното ядене е в комбинацията от подправки. е универсална фалшификация с чиста морска сол, сушен морков, пащърнак, картоф, лук, целина и листа от магданоз. Тя е изцяло натурална и подобаваща за всяка диета и здравословен метод на хранене. Историята на продукта е дълга, а през годините Vegeta съумя да се наложи като желания натурален овкусител както на вегетариански, по този начин и на месни блюда.
 a
Една супена лъжица от универсалната е практичното решение за всеки, който желая да се наслаждения на естествения усет на храната или да опитва с нови креативен композиции в кухнята. Комбинацията от подправки и сушени зеленчуци във Vegeta е гаранция за съвършения усет и мирис на разнообразни меса, зеленчуци, яхнии, печени ястия, простичко меню или кулинарни деликатеси. Защото храненето, с изключение на здравословно, може да бъде и овкусено на драго сърце за небцето и за всички сетива.
Още сезонни кулинарни музи вижте Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ съдебна експертиза --> Не пропускай
Създадено за Vegeta

Публикацияна
На женените им е елементарно. Ако стане нещо, могат да се разведат. Виж, с ергените работите стоят доста по-зле – в случай че стане нещо, им се… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПострадалият 22-годишен колоездач е в болницаАнонимни търговци продават в интернет остарели електроуреди, като ги показват за новиВижте какво са открили учените:За първи път у нас ще дойдат най-ценните експонати от съкровището на Кан Аспарух, събрани от 4 музея на територията на УкрайнаТе могат да повлияят отрицателно освен на фигурата ни, само че и на цялостното ни здравословно състояниеЕпицентърът е бил на 79 км западно от турския курорт МармарисЧувстваме, че сме на границите на опциите си, съобщи доктор Десислава Кателиева, която работи в Спешното поделение на една от огромните лечебни заведения в СофияВижте разликите сред пиещите студено и горещо кафе " Чрез книгата желаех да употребявам силата на фотографията, с цел да създадем дълготраен списък на претърпяното ", споделя тяИнцидентът се е случил в АляскаИзмамниците обещавали бързи облаги посредством търговия с акции на американски компанииПриятели и съседи на пострадалия настояват, че става въпрос за имотна измамаКолко скоро ще бъде възобновено движениетоПевицата се пробвала да потърси помощ в три лечебни заведения, само че в последна сметка я получила от лекар-съседКак се стигна до странната ситуацияТой отстранява накърнимост в отбраната на iOSОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР