Иззеха над 2,5 кг контрабандни златни изделия при две отделни

...
Иззеха над 2,5 кг контрабандни златни изделия при две отделни
Коментари Харесай

Иззеха контрабандни златни накити за 235 739 лв. на „Капитан Андреево“

Иззеха над 2,5 кг контрабандни златни произведения при две обособени инспекции на влизащи в страната от Турция коли, оповестиха от Агенция " Митници ".

При първия случай на 31 юли кола идва на " Капитан Андреево " , ръководена от българска гражданка. В автомобила са пътували още трима български жители.
 Агенция
Всички пасажери са оповестили, че нямат нищо за обявление. При последвалата инспекция с открити в дамска раница, сложена на задната седалка, полиетиленов плик с бижутерски произведения от жълт метал.

Подобни пликове с произведения от жълт метал са открити и в джобове на облеклата на тримата пасажери. Те са показали, че всички украшения са благосъстоятелност на единия от пасажерите - български жител.

Установени са 977 грама бижутерски произведения, измежду които пръстени, гривни, обеци. Според осъществената експертиза от експерт, всички произведения са от 14-каратово злато на стойност 90 863,79 лв.. 
 Агенция „ Митници “
Други 1557 грама контрабандни златни произведения на стойност 144 875,40 лв. са открити при инспекция на автомобил с българска регистрация. Колата, ръководена от български жител, е пристигнала на 1 август.

Водачът на автомобила е оповестил,че няма нищо за обявление. В хода на контролните са открити в две чанти пакети с недекларирани огърлици, обеци, пръстени, гривн и и други украшения с отегло 1557 грама, за които също е открито, че са направени от 14-каратово злато.

Контрабандните 2534 грама златни произведения на стойност 235 739 лв. са конфискувани. По случаите са формирани две досъдебни производства под надзора на прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР