Иззеха контрабандни златни накити за над 80 000 лева на

...
Иззеха контрабандни златни накити за над 80 000 лева на
Коментари Харесай

Митничари откриха контрабандно злато за над 80 бона на Лесово

Иззеха контрабандни златни украшения за над 80 000 лв. на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “, оповестиха от Агенция „ Митници “.

Проверката е осъществена в границите на взаимната интервенция по противопоставяне на контрабандата, с присъединяване на екипи от Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност " и Национална организация за приходите.

На 10 юни автомобил с българска регистрация идва на входящо трасе от Турция. Колата е управлявал турски жител, непрекъснато пребиваващ в България.

В зоната за митнически надзор той е декларирал, че няма нищо за обявление. В хода на контролните дейности са открити на разнообразни места в салона на автомобила и в облекла на водача общо 6 пакета, съдържащи 206 бижутерийни произведения - пръстени, гривни, обеци.

Общото тегло на недекларираните украшения е 699.24 грама. Според първичната експертиза от експерт, те са направени от злато 14 карата - проба 585 с обща пазарната стойност в размер на 80 412 лв..

Контрабандните златни произведения са конфискувани и по случая се води следствие под надзора на прокуратурата. От началото на годината все още на пункта са арестувани 6.352 кг контрабандни златни произведения.

За съпоставяне през първите шест месеца на миналата 2023 година арестуваните златни произведения на пункта са общо 1.273 кг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР