Изявленията за предполагаемо планирана военна инвазия на Москва в Украйна

...
Изявленията за предполагаемо планирана военна инвазия на Москва в Украйна
Коментари Харесай

САЩ предупредили ЕС за възможно военно нахлуване на Русия в Украйна

Изявленията за хипотетично планувана военна инвазия на Москва в Украйна бяха отречени и от Дмитрий Полянски, първият заместник-постоянен представител на Русия в Организация на обединените нации. В същото време Полянски обърна внимание на обстоятелството, че от " Украйна идват огромен брой закани ". Освен това, уточни той, не би трябвало да се не помни и за военните кораби на Съединени американски щати, които " работят провокативно " във водите на Черно море. „ Така че всеки ден е доста мъчно да се избегне директен конфликт в Черно море “, отбелязал дипломатът. Той също по този начин подчертал, че " Русия има право да концентрира войски на всички места на своя територия. "

Какво мислят в Украйна?
Възможността за навлизане на Русия в Украйна в близко бъдеще беше оценена по-рано от някогашния министър на външните работи на страната Павел Климкин. Според него напролет Русия изтегли до границите на Украйна " колосално количество оръжия ", само че съгласно него няма място за паники и суматоха.

Според ръководителя на Нафтогаз на Украйна Юрий Витренко възможностите за пълномащабна война сред Русия и Украйна се усилват от стартирането на " Северен поток 2 " и намаляването на преноса на съветски газ през Украйна към Европа. " Със стартирането на газопровода Москва ще се отърве от възпиращия фактор “, а Украйна може да стане по-уязвима от съветската инвазия “, споделя още той.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР